CC Het Bolwerk opent het seizoen 2014-2015

CC Het Bolwerk heeft voor haar seizoen 2014-2015 weer een indrukwekkend progamma in petto. Raymond van het Groenewoud geeft op zaterdag 20 september de aftrap. Bezoekers kunnen vanaf 14 juni nu ook online hun abonnement samenstellen.

Het aanbod van het seizoen 2014-2015 biedt weer een diverse waaier aan smaken en muzikale topnamen. Zo komen vier oud-leden van de legendarische folkgroep The Dubliners naar Vilvoorde. The Dublin Legends zullen slechts 2 Belgische concerten spelen waarvan één in Het Bolwerk.

Op 30 oktober zal de Engelse glamrockband The Sweet halt houden in Vilvoorde. Ook grote Belgische namen als Bent Van Looy, Ozark Henry, Lady Linn en Hooverphonic komen volgend seizoen concerteren.

Het Nederlandstalig lied komt aan bod met Laïs, Stef Bos, Eva De Roovere, Dana Winner en Bart Peeters, die terug is van weggeweest.

In het kader van ‘100 jaar Groote Oorlog’ zal Het Bolwerk twee voorstellingen aanbieden en ook voor ‘Winters Vilvoorde’ programmeert het cultuurcentrum een aantal voorstellingen in de spiegeltent. Uitzonderlijk biedt Het Bolwerk ook een dansvoorstelling aan: ‘Glass’.

Wat theater betreft staat Chris Van Den Durpel staat opnieuw op de planken met Bob De Moor. Ook Chris Lomme en Clara Cleymans vallen volgend seizoen te bewonderen met producties in het Bolwerk.

Uiteraard komen de liefhebbers van comedy komen aan hun trekken. Bekende namen als Bart Cannaerts, De Frivole Framboos, Gili, Mich en Raf Walschaerts (Kommil Foo) bewezen al eerder hun degelijkheid als comedian in het Vilvoordse cultuurcentrum. Ook Jacques Vermeire staat op het programma.

Als absolute topper uit Nederland wordt Hans Liberg verwacht. Hij bouwt zijn shows op rond stukken uit de klassieke muziek waarvan hij korte fragmenten vermengt met andere bekende stukken uit de jazz en popmuziek.

Vorig jaar werden 2089 abonnementen verkocht en kreeg Het Bolwerk zowat 82.000 bezoekers over de vloer. www.hetbolwerk.be

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise