Campus De Brug blinkt uit op RoboCup

Op 24 mei vond de editie van de RoboCup Junior wedstrijd 2014 plaats, een jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar. Ook dit jaar blonken de leerlingen van Campus De Brug uit. De discipline wordt in meer dan 30 landen over heel de wereld gespeeld. In Vlaanderen is het meteen de grootste robotica-wedstrijd.

RoboCup Junior stimuleert naast technische vaardigheden ook het uitwisselen van kennis, communicatie en teamwerk. De teams gaan aan de slag met robotpakketten en bouwen en programmeren tijdens het schooljaar hun robot zodat ze kunnen deelnemen aan één van de drie spannende disciplines tijdens de wedstrijddag.

Voor het tweede jaar op rij vormden enkele leerlingen van Campus De Brug in Vilvoorde een¬†gemotiveerd team onder leiding van hun leerkrachten D. Harapin en B. Verstreken. Brandon van het¬†eerste jaar ontwierp en programmeerde zelf zijn robot voor de dansdiscipline. Hij offerde er een¬†heel aantal vrije woensdagnamiddagen aan op, maar de inspanningen lonen overduidelijk. Ook de¬†andere leerlingen zetten een puike prestatie neer bij het onderdeel ‚Äúredden voor beginners‚ÄĚ. Hun¬†robot was enkele honderdsten van een seconde te traag voor een plaatsje in de halve finale.

Campus De Brug heeft de smaak van de overwinning te pakken, want ook vorig jaar vielen ze in de prijzen. Naast een knappe trofee sleepten de leerlingen ook een uitnodiging in de wacht voor het opleidingscentrum van Honda waar hen een speciale ontmoeting met de All-New ASIMO robot te wachten staat.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise