25.000 euro voor ontwikkelingssamenwerking

De subsidieaanvraag voor gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking ingediend voor de periode 2014 -2019 werd goedgekeurd. Grimbergen krijgt hierdoor van Vlaanderen een jaarlijkse subsidie van 25.000 euro.

Mede dankzij deze subsidies zal de Noord-Zuidwerking in Grimbergen een boost krijgen. ‘Met een vernieuwde en laagdrempelige aanpak willen we alle Grimbergenaren bereiken’, zegt schepen Eddie Boelens.

Hoogtepunt van het nieuw initiatief wordt de jaarlijkse organisatie van een solidariteitsweek¬† in de ‚ÄėWeek van de Fair Trade‚Äô. De Gemeentelijke Raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROG) zorgde voor de naamgeving: de Wijde Wereld Week, afgekort de WWW.¬†

Naast organisaties zoals Broederlijk Delen, Vredeseilanden, 11.11.11 en Oxfam Wereldwinkels die al jaren de fair trade en ontwikkelingssamenwerking in de kijker plaatsen zal in de actieweek in oktober intens samengewerkt worden met het cultuurcentrum van Strombeek, het Centrum voor Volwassenonderwijs, de scholen en alle verenigingen die daartoe bereid zijn. Dit jaar worden de schijnwerpers gericht op de Andeslanden Peru, Bolivi√ę, Ecuador en Chili.¬†

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise