VIDEO: Tweede verkiezingsbaby voor Karen

Voor CD&V-gemeenteraadslid Karen D’Haeseleer (33) uit Essene was gaan stemmen er zondag alweer niet bij.

Op 14 oktober 2012, dag van de gemeenteraadsverkiezingen, beviel Karen van haar eerste zoontje Warre en moest manlief Bart Braeckmans (33) in haar plaats gaan stemmen.

En alsof het in de sterren stond geschreven werd Karen op de grote verkiezingszondag mama van Fred, met zijn 4,51 kg meteen een stevig kereltje. Haar tweede zoontje werd rond de middag geboren in het OLV Ziekenhuis in Aalst.

‘Het was er heus niet om gedaan. Fred was trouwens uitgerekend voor 17 mei, dus ik hoopte al terug thuis te zijn tegen de verkiezingszondag’, vertelt Karen. ‘Grappig is dat ik vorige week nog eens door de geboortekaartjes van Warre bladerde. Nogal wat vrienden schreven toen al in hun kaartje: ‘PS, de volgende verkiezingen zijn in mei 2014’.’

Karen haalde in 2012 al eens de pers met Warre, want ze nam toen zelf ook deel aan die lokale verkiezingen in Affligem en veroverde opnieuw haar zitje in de gemeenteraad voor de Lijst Burgemeester.

Moeder, kersvers zoontje en papa stellen het prima. Al moest Bart dus zondag opnieuw twee keer gaan stemmen. ‘We zagen het vorige week stilaan aankomen, dus de volmacht lag al klaar. We bekijken het positief: nu krijgt Fred ook zijn krantenknipsels in zijn fotoalbum.’