Postume titel van ereschepen voor oud-schepen Frans Poot

De Vilvoordse gemeenteraad nam maandag 24 februari een minuut stilte in acht naar aanleiding van het overlijden van de liberale oud-schepen Frans Poot.

Hij overleed maandag op 78-jarige leeftijd.

Burgemeester Hans Bonte (SP.A) stond in zijn herdenking stil bij de grote verdiensten van oud-schepen Poot: 30 jaar gemeenteraadslid, waarvan 18 jaar als schepen van onderwijs.

De burgemeester onderlijnde ook het feit dat oud-schepen Poot behoorde tot een zeer verdienstelijke familie voor de Vilvoordse politiek en samenleving.

Zijn grootvader, eveneens Frans Poot, was voor en na de Tweede Wereldoorlog burgemeester en zijn vader was zeer verdienstelijk in het verzet, een strijd die hij met zijn leven bekocht.

Op vraag van de nabestaanden werd het voorstel geagendeerd om oud-schepen Poot nog postuum de titel van ereschepen van de stad toe te kennen.

De gemeenteraad besliste met unanimiteit om de titel toe te kennen, als teken van erkenning voor de grote verdiensten van oud-schepen Poot.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op zaterdag 1 maart om 11 uur in de aula van het crematorium in Vilvoorde, Havendoklaan 1. Samenkomst in het crematorium om 10.45 uur.