Thomas en Diana naar kwartfinale BBC and Telenet Public Speaking Awards

Twee leerlingen het Ninoofse atheneum, Thomas Van den Berghe en Diana Severin, stoten door naar de kwartfinale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards.

Telenet en BBC Worldwide houden voor de zevende keer een zoektocht naar de beste Engelse spreker. De BBC and Telenet Public Speaking Awards, in samenwerking met Vlaamse ministerie van Onderwijs en alle onderwijskoepels,  is een wedstrijd  die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden.

Een recordaantal van 237 leerlingen uit 65 scholen in Vlaanderen en Wallonië schreef zich in waaronder drie leerlingen van het GO! atheneum Ninove, maar slechts 96 kunnen een ticket naar de kwartfinale bemachtigen.

Tijdens hun voorronde konden Thomas Van den Berghe en Diana Severin met hun speech ‘A man’s best friend’ en ‘Through the ashes of the empires’ de jury overtuigen en stoten door naar de kwartfinale. Zij mogen op 15 maart e.k. in Mechelen hun kansen verder verdedigen.

De winnaar van de nationale wedstrijd zal België op 15 en 16 mei 2014 in Londen vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC). Hij/zij zal het tijdens deze internationale wedstrijd opnemen tegen landsfinalisten uit meer dan 60 verschillende landen. 

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...