Vilvoordenaar speelt mee in NCIS

Fouad Hajji (31) uit Vilvoorde mag zich sinds dinsdag de eerste Belg in ‘NCIS: Los Angeles’ noemen.

De acteur, die al drie jaar in Hollywood aan de weg timmert, speelde de rol van slechterik in de serie die door twintig miljoen Amerikanen bekeken wordt. De grote doorbraak wenkt dus al is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. ‘Ik mis mijn familie enorm’, zegt Hajji resoluut.

Miljoenen Amerikanen hebben dinsdagavond opnieuw gekeken naar ‘NCIS: Los Angeles’. De slechterik van dienst in de aflevering werd vertolkt door uitgeweken Vilvoordenaar Fouad Hajji.

Hajji woont al drie jaar in Hollywood en heeft nu eindelijk een grote rol te pakken. Voordat hij naar Amerika trok, had Hajji met wat vrienden een breakdancegroepje.

‘Ook acteren deed ik toen al maar er waren niet zoveel opportuniteiten’, vertelt hij. ‘Ik heb dan de keuze gemaakt om naar Los Angeles te verhuizen en mijn geluk daar te beproeven.’

Werkvergunning

Dat liep niet meteen van een leien dakje; ‘Ze zijn in de States heel streng wat werkvergunningen betreft. Ik heb een visa voor de ‘entertainment industrie’ weten te bemachtigen. Je kent er echter niemand.’

‘Het was zaak om heel veel promotie te maken voor jezelf en heel veel mensen te ontmoeten. Dat ging allemaal stap voor stap. Uiteindelijk heb ik een management en een agent gevonden. Vervolgens heb ik heel veel audities gedaan.’

Hajji belandde op die manier al in verschillende  tv-reeksen en films. Maar nu met de rol in NCIS lijkt de echte doorbraak eraan te komen.

‘Het is een grote rol omdat het zo een grote serie is naar budget en populariteit toe. Er kijken zo’n 20 miljoen Amerikanen naar. Maar ik heb al betere en grotere rollen in kleinere films gespeeld. Ik was er ook de ‘good guy’ in plaats van de slechterik (lacht).’

Fantastische ervaring

NCIS was desnalniettemin een uitzonderlijke ervaring, zegt de Vilvoordenaar.

‘Ik had een heel goed contact met LL Cool J, Chris O’Donnell en Daniela Ruah en heel de crew heeft me fantastisch opgevangen. Met deze rol heb ik wel een voet tussen de deur. Het wordt nu wel even rustig.’

‘Tijdens de eindejaarsperiode loopt LA leeg en liggen alle grote projecten stil. Ik heb wel nog een paar kleinere rollen in films op het programma. Maar dit gaat mij sowieso toch helpen om in de toekomst grotere en betere rollen te bemachtigen.’

‘Ik mis mijn familie’

Toch is er ook een schaduwzijde aan Hajji’s avontuur.

‘Ik had nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om te leven zonder mijn familie’, gaat de acteur verder. ‘Ik mis hen heel erg. Ook mijn vrienden trouwens. Gelukkig kan ik dagelijks contact houden via telefoon en skype.’

‘Ik prijs mij gelukkig dat ik een ongelooflijke vrouw achter mij heb die mij geholpen heeft en emotioneel ondersteund heeft vanin het begin. Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit zal zien. Met de jaren zal ik zien of ik eventueel terug naar België kom.’

‘Ik ervaar een zekere leegte door mijn familie die er niet is maar anderzijds mis ik het Belgische weer dan weer totaal niet (lacht). Maar voorlopig zijn zowel ik en mijn vrouw echter nog ‘happy’.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise