Directiewissel bij Providentia

Dilbekenaar Karel Janssens (60), directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Providentia met zetel in Asse, gaat op 1 december met pensioen.

Op 22 november nam Karel al afscheid van Providentia samen met zijn familie, collega’s en vrienden tijdens een huldigingsmoment.

Janssens was 22 jaar directeur van Providentia, sinds 1 maart 1991. Voor Karel op 1 oktober 1988 aan de slag ging bij Providentia werkte hij als boekhouder bij de Christelijke vakbond ACV.

Onder Janssens groeide Providentia uit tot één van de grotere sociale huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen.

Momenteel is de huisvestingsmaatschappij actief in 20 gemeenten in het arrondissement Halle-Vilvoorde plus één gemeente in het arrondissement Leuven.

3.000 huurwoningen

Naast het ter beschikking stellen van sociale huur- en koopwoningen en kavels, fungeert de SHM ook als bemiddelaar voor de Vlaamse Woonlening.

Met de projecten die vandaag nog in uitvoering zijn, inbegrepen, beheert Providentia meer dan 3.000 huurwoningen.

Gedurende zijn carrière realiseerde Karel 800 huur- en 300 koopwoningen. Hij startte ook met grootschalige renovaties per wijk binnen het patrimonium.

Karel breidde de organisatie voorts uit tot 22 personeelsleden.

In het spoor van zijn voorganger Frans Romanus wordt hij door de andere sociale huisvestingsmaatschappijen en beleidsmensen gewaardeerd als deskundige op het terrein van sociale huisvesting.

Naast zijn directeurschap binnen Providentia was Karel ook actief binnen de kredietmaatschappij Zonnige Woonst en was hij secretaris van het Sociaal Verhuurkantoor Webra.

Janssens werd ook opgemerkt door de VVH (Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen) waar hij belangeloos de functie van penningmeester bekleedt.

Eerste vrouwelijke directeur

Karel Janssens wordt vanaf 1 december 2013 opgevolgd door Leen Deraedt (31), afkomstig uit Borchtlombeek en woonachtig Okegem (Ninove). Leen is al sinds 1 oktober 2012 werkzaam bij Providentia als adjunct-directeur.

Na drie mannelijke directeurs krijgt Providentia nu voor het eerst een vrouwelijke directeur. 

Topartikels bij Goeiedag.be