Merchtemse jeugdraad reageert op commotie

De Merchtemse jeugdraad reageert in een lange brief op ā€˜het politieke gekrakeelĀ  dat boven onze hoofden is losgebarstenā€™. We kunnen de brief niet integraal opnemen maar kort samenvatten.

Het komt hierop neer: De jeugdraad had met Toon Luypaert een kandidaat naar voren geschoven die deskundig is en bovendien bestuurslid van de jeugdraad. Een achttal verenigingen hadden een brief ter ondersteuning van die kandidatuur getekend. Een flinke jongerendelegatie was naar de gemeenteraad afgezakt om die kandidatuur kracht bij te zetten.

Dialoog

Toen bleek dat hun kandidaat niet verkozen was, waren de jongeren erg ontgoocheld. Maar achteraf trok een delegatie van de jeugdraad naar het gemeentebestuur om hun motivering duidelijk te maken, niet om bakzeil te halen. De jeugdraad beklemtoont nog steeds achter de kandidatuur van Luypaert te staan.

In de brief weigert de jeugdraad een politieke kleur (Toon Luypaert is de zoon van CD&V-voorzitter Mieke Abbeloos) opgespeld te krijgen. Zij slaan wel een mea culpa over het feit dat ze niet meteen voor een dialoog hadden gekozen en beklemtonen de goede samenwerking met de gemeentelijke jeugddienst en schepen van jeugd Maarten Mast.

De integrale open brief kun je hier lezen.