'Niet besparen op Vilvoordse verenigingsleven'

CD&V-Vilvoorde vreest dat Vilvoordse verenigingen financieel zullen worden getroffen door de meerjarenbegroting die SP.A, Open VLD en N-VA volgende maand gaan goedkeuren.

‘Op basis van de cijfers die we konden inkijken, moeten we vaststellen dat verenigingen het in Vilvoorde niet gemakkelijk krijgen. Naast de huiseigenaars, die meer opcentiemen moeten betalen, dreigt nu ook het verenigingsleven de prijs te betalen’, klinkt het bij oppositiepartij CD&V.

‘De totale subsidiepot aan verenigingen blijft de volgende zes jaar even groot, ook al neemt het aantal verenigingen toe. Bovendien stijgen de prijzen voor het huren van lokalen. Eerder besliste het OCMW al om vanaf 1 januari 2014 de huurprijs van haar lokale centra met de helft te verhogen. Dat weegt op het budget van een organisatie.’

‘Ook materiaal huren wordt duurder. Materiaal dat vaak in slechte staat verkeert. In plaats van onze verenigingen financieel te verstikken, pleit CD&V ervoor ze net meer zuurstof te geven’, aldus de partij.