Daklozen en miss-kandidates zamelen kleding in voor Televil

De Kringwinkel Televil uit Vilvoorde zamelt elke winter dekens en kleding in voor daklozen. De verdeling gebeurt in samenwerking met vzw Corvia uit Brussel.

Corvia organiseerde nu eind augustus samen met het modellenbureau Modelevents een modeshow in Tour & Taxis. De kandidates van de Miss Fashion verkiezing liepen er samen met de daklozen op de catwalk. In het kader van de verkiezing kregen de missen de opdracht kleding te verzamelen voor een sociaal project. ‘Televil maakt de winter voor de daklozen al jaren iets warmer. Nu zagen we de kans om iets terug te doen’, aldus Mathilde Pelsers van Corvia.

Silhouetten

De missen zamelden 6 ton kleding in die ze samen met de daklozen kwamen afgeven en sorteren bij Televil. ‘We waren ontroerd door het gebaar. Jonge meisjes die samen met de daklozen zich inzetten voor een sociaal project: het kan tellen.’

Televil stelde uit de verzamelde kleding een aantal silhouetten samen voor de modeshow. De resterende kleding wordt opgenomen in de werking’ zegt Ingrid De Roo van De Kringwinkel.

Karin Nuyts van Modelevents vervolledigt het verhaal: ‘ Het enthousiasme van onze meisjes was ongekend. We willen graag de blik van onze meisjes verruimen. Het initiatief is zeker voor herhaling vatbaar!.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise