Vrijwilligers planten 5.000 bomen aan in Meersstraat als buffer tegen E40

Afgelopen zaterdag werd er op privé-initiatief van Koen De Clerck, voorzitter van de Landbouwraad in Ternat, een plantactie georganiseerd. In samenwerking met Natuurpunt, Regionaal Landschap, Pro Natura, de Milieuraad, de gemeente en tientallen vrijwilligers werden maar liefst 5.000 nieuwe bomen en struiken geplant. 

Op een weide van meer dan 25 hectare werden zaterdag 1.500 bomen gepland. De 3.500 andere bomen werden afgelopen weken al gepand door werknemers van Pro Natura. De weide is gelegen langs de Meersstraat in Ternat, een plek waar veel kinderen al graag eens spelen. Op privé initiatief organiseerde Koen De Clerck daarom deze plantactie. “Hiermee willen we het goede voorbeeld geven dat landbouw, natuur en paardenhouderij wel samen door één door deur”, vertelt hij. “Het plan waar de bomen moesten komen werd uitgetekend door Regionaal Landschap waarna tientallen buren en andere vrijwilligers van Natuurpunt een handje zijn komen helpen om de bomen te planten. Dankzij die aanplant creëeren we ook een buffer tegen de E40.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland