Ternat pakt kinderarmoede aan

Om de meest kwetsbare gezinnen te ondersteunen zal het gemeentebestuur van Ternat, in samenwerking met Huis van het Kind en Kind en Gezin, voortaan luiers en eerste leeftijdsmelk bedelen.. 

Schepen van Welzijn Marc Faes: ‚ÄĚVandaag wordt 1 op 7 kinderen in Vlaanderen geboren in een kansarm gezin, een hallucinant cijfer dat helaas nog verder blijft stijgen. Door te trachten elk gezin met kleine kinderen gelijke kansen te bieden¬† investeren we in de toekomst van ons allen, en helpen we de kinderarmoede terug te dringen”.

Gezinnen die in aanmerking komen, kunnen 25 luiers per maand verkrijgen voor kinderen tot en met 2,5 jaar. Het attest voor het verkrijgen van 1 pot gratis babymelk per maand wordt uitgereikt voor baby’s tot maximum 12 maanden oud.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland