Ternat neemt voorzorgsmaatregelen

De burgemeester van Ternat neemt voorzorgsmaatregelen voor de komst van storm Ciara. De toegang tot de parken en Hertigembos wordt afgesloten, net als een deel van de Statiestraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Borredam. In samenspraak met het schoolbestuur en de directie zullen ook de scholen Sint-Jozef en De Brug gesloten blijven.
Met de aangekondigde passage van storm Ciara wil de Ternatse burgemeester Michel Vanderhasselt geen risico’s nemen. Daarom werd zondag vroeg op de dag al besloten om alle parken op het grondgebied van de gemeente te sluiten voor het publiek. De toegangen tot Hertigembos, het Kruikenburgpark, het Minapark en de geboorteboomgaard zijn afgesloten.

Parkeerverbod in Statiestraat en Borredam

Omdat enkele bomen in het Kruikenburgpark ziek zijn en dus gevoelig zijn voor het stormweer, wordt vanaf 18 uur zondagavond de Statiestraat tussen de Van Cauwelaertstraat en de Van Overstraetenlaan afgesloten voor al het verkeer, en dat voorlopig tot maandagochtend 9 uur. Er geldt ook een parkeerverbod. Het verkeer en de bussen worden omgeleid via de Borredam. Om een vlotte doorgang te garanderen geldt ook daar een parkeerverbod. De burgemeester raadt alle inwoners aan om binnen te blijven en de wagens niet onder bomen te parkeren.

De Brug en Sint-Jozefinstituut gesloten

Maandag blijven ook de scholen De Brug en het Sint-Jozefinstituut volledig gesloten. Dat werd beslist is overleg met het schoolbestuur en de directie van beide scholen. Voor leerlingen die niet thuis opgevangen kunnen worden, is er opvang voorzien in jeugdcentrum Puls van 8u tot 16u. Er wordt gevraagd om de leerlingen een lunch mee te geven, net als materiaal om hun tijd zinvol te kunnen doorbrengen. De Puls is toegankelijk via de Van Cauwelaertstraat. De parking van De Brug is niet toegankelijk. De lessen in Sint-Angela gaan wel door zoals gepland. De toegang tot de school is bereikbaar via de parking van de sportsite. Zonder tegenbericht worden alle leerlingen dinsdag terug op school verwacht. Enkel de ingang langs de Dreef is dan toegankelijk. De zijingangen blijven afgesloten. De fietsenstalling van Sint-Jozef word dinsdag naar de binnenplaats van het kasteel verplaatst.

Noodnummers

Burgemeester Michel Vanderhasselt raadt inwoners aan om bij niet dringende meldingen te bellen naar het nummer 1722. Bij levensbedreigende situaties wordt de inwoners gevraagd
om naar het nummer 112 te bellen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland