Julie van de schoenenwinkel blaast 100 kaarsjes uit

Julie Verherstraeten werd op 14 januari 2020 een eeuw oud en dat werd gevierd in woonzorgcentrum Sint-Carolus. Tijdens het verjaardagsfeestje met familie en medebewoners kwamen schepenen Christiane Servranckx, Marc Faes en Timo Schoukens haar feliciteren. Ze kreeg van het gemeentebestuur een boeket bloemen en een mand vol lekkers.

Julie Verherstraeten staat in Ternat gekend als Julieke van de schoenenwinkel. Ze werd 100 jaar geleden geboren in het Wambeekse gehucht Schepenijsel, waar haar ouders een boerderijtje hadden. Julie trouwde later met een schoenmaker en stond mee in de schoenenwinkel op de hoek van het Kapelleveld en de Assesteenweg.

Toen haar man besloot om fruithandelaar te worden, baatte Julie de schoenenwinkel zelf uit. Later verhuisde de winkel naar de Stationsstraat. Julie stond in heel Ternat en Sint-Katherina-Lombeek bekend om haar kwaliteitsvolle schoenen. Op haar 54ste besloot ze met de winkel te stoppen.

De man van Julie overleed op zijn 80ste, waarna zij besloot om nog een nieuw huis te bouwen tegenover wzc Sint-Carolus. Daar leefde ze nog 15 jaar, tot ze 6 jaar geleden besloot om in het woonzorgcentrum in te trekken.

Zolang ze kon stappen, ging ze op alle feestjes in Ternat en omgeving dansen. Intussen is Julie wat minder goed te been, maar ze geniet nog steeds van de aanwezigheid van haar familie. Julie kreeg 2 dochters, 4 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland