Kathleen Platteau verlaat de politiek

Kathleen Platteau, derde schepen in Ternat, stapt met onmiddellijke ingang uit de politiek. Zij doet dat om gezondheidsredenen. Ze staat haar mandaat af aan Tino Schoukens. Als gemeenteraadslid wordt ze opgevolgd door Hilde Van der Cruys. Kathleen Platteau is de dochter van oud-burgemeester Gerard Platteau. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober laatstleden was zij kandidaat en lijstduwer voor de partij Voor Ternat dat een coalitie vormde met CD&V en Volks. Met 696 voorkeurstemmen kwam haar een schepenambt toe. Zij was derde schepen van Ternat, bevoegd voor Vrije tijd, jeugd, sport, cultuur, toerisme, bibliotheek, integratie, internationale samenwerking en diversiteit.

Nu stapt ze dus, om medische redenen, helemaal uit de politiek. Voor Ternat en de coalitiepartner CD&V-Volks vragen begrip “voor deze moeilijke beslissing die Kathleen Platteau omwille van medische redenen samen met haar familie heeft genomen”. “Kathleen moet nu luisteren naar haar lichaam en heel even aan zichzelf denken. Zij doet eigenlijk drie beroepen tegelijk. Kathleen werkt in het MPC Sint-Franciscus en is daarnaast ook actief als zelfstandige in een verzekeringsmaatschappij. Daar ook nog eens politiek bovenop doen, dat is te veel van het goede,” klinkt het bij haar familie.

Foto : het schepencollege van Ternat. Kathleen is de dame naast burgemeester Michel Vanderhasselt.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland