Opengelegde beek Klapscheut bewijst nut

Ternat bleef, in tegenstelling tot heel wat andere gemeenten in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen, vrijdag gespaard van waterellende. Dat is op zich opmerkelijk, want bij hevige regenval zit het laaggelegen Ternat meestal mee in de hoek waar de klappen vallen.

Ook voor Wambeek was dat goed nieuws. Voor het eerst bewees de nieuw opengelegde beek in de Klapscheutstraat duidelijk haar nut. Tot vorig jaar zorgde de deels ingebuisde beek vrijwel altijd voor problemen bij hevige slagvlagen.

In het gemeentehuis werd vrijdagnamiddag wel preventief de noodplanning opgestart, maar de situatie bleef goed onder controle.

De wachtbekkens van de Kouterbroecken en Steenvoorde liepen volledig vol. In Steenvoorde was het al jaren geleden dat er nog zo veel water in het wachtbekken stond.