Groen licht voor nieuwbouw De Brug en Sint-Angela

Het schoolbestuur van de vzw Katholiek Basis- en Secundair Onderwijs Ternat, het overkoepelende orgaan van de basisschool De Brug, de middenschool Sint-Angela en het Sint-Jozefinstituut, kreeg zopas officieel groen licht van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) dat het kan starten met de bouw van de nieuwe scholen voor Sint-Angela en De Brug.

De nieuwbouw¬≠projecten passen in het publiek-private programma ‚ÄėScholen van Morgen‚Äô.

Voor Sint-Angela omvat het project de afbraak van enkele bestaande gebouwen en de realisatie van een nieuwbouw met 14 vaklokalen en bijhorende sanitair. De kostprijs bedraagt 4,49 miljoen euro.

Voor de vrije basisschool De Brug gaat het om een nieuwbouw met 13 klassen voor de lagere school, een zorgklas en administratieve en sanitaire lokalen. Er komt voorts een nieuwe sporthal met bijhorende kleedruimtes, sanitair, douches, statribune, onthaal en berging. Er zal ook een multifunctionele ruimte worden voorzien die als eetzaal, als kantine voor de sporthal en klasoverschrijdend kan worden gebruikt. Tot slot omvat het project nog een open en overdekte speelplaats en fietsenberging voorzien. De totale kostprijs van dit project bedraagt 9,16 miljoen euro.

Momenteel zitten de 477 kinderen van De Brug verspreid over drie plaatsen. In de toekomst komt De Brug op het huidige voetbalveld en krijgen Sint-Angela en Sint-Jozef alle ruimte binnen hun bestaande sites. De bouw duurt telkens zestien maanden.

Het DBFM programma ‚ÄėScholen van Morgen‚Äô realiseert de komende jaren 165 nieuwe bouwprojecten, goed voor 200 nieuwe of vernieuwde schoolgebouwen.