Nabestaanden herinterpreteren Ternatse gesneuvelden 14-18

Het cultuurcentrum De Ploter werkt aan een nieuwe unieke foto expo waarbij nabestaanden van de Ternatse gesneuvelden uit de eerste wereldoorlog worden geherinterpreteerd door hun (verre) nabestaanden.

Het fotoproject is een vervolg op ‘Mensen van bij ons’ door Kurt Van Strijtem en ‘Happy Faces’  met 90 5-jarigen door de ogen van de mama.

Deze keer wil De Ploter de herdenkingsplaten van de gesneuvelden uit de eerste wereldoorlog herinterpreteren met nabestaanden van de gesneuvelden.

Pastoor Jozef De Ridder, tevens een notoir heemkundige, heeft inmiddels acht nabestaanden kunnen identificeren. Voor het project worden echter nog meer nabestaanden gezocht en dat blijkt echt niet zo makkelijk.

Daarom lanceert De Ploter een oproep om meer nabestaanden van gesneuvelden voor de lens te krijgen.

Concreet wordt gezocht naar afstammelingen van de gesneuvelden die zijn afgebeeld op de herdenkingsplaten en met min of meer dezelfde leeftijd als de voorvader op het moment van het portret.

Hoewel alle afgebeelde gesneuvelden mannen zijn, mogen de afstammelingen zowel mannen als vrouwen zijn.

Voor dit project werkt CC De Ploter samen met Jozef De Ridder, Kurt Van Strijtem en Jente Boone, een jonge beloftevolle fotograaf uit de regio, die de foto’s zal nemen.

Wie kan helpen neemt contact op met info@ccdeploter.be

gesneuvelden ternat