Open gemeentedag lokt heel veel volk

De open gemeentedag in Opwijk lokte heel veel volk. Op vier plaatsen konden de inwoners van de Sint-Paulusgemeente een blik ‘achter de schermen’ werpen. Dat kon op de Sint-Annasite waar de hulpdiensten (politie, brandweer, rode kruis, …) overspoeld werden door nieuwsgierigen.

Het was geduldig aanschuiven voor een ritje in de brandweer- of ziekenwagen. Ondertussen konden de allerjongsten zich uitleven in diverse ‘spuitoefeningen’. Ook een fotootje op een hele grote politiemoto viel in de smaak bij de allerkleinsten.

Ook de OCMW-site werd druk bezocht. De pas geopende serviceflats annex restaurant-ontspanningsruimte werden geïnspecteerd met keurende blik. Op het vernieuwde containerpark wamen mensen een kijkje nemen en informeren hoe het ‘nu echt moet’.

Tenslotte was er het Hof Ten Hemelrijk waar je kon deelnemen aan toffe activiteiten georganiseerd door de gemeentelijke jeugddienst en de dienst toerisme.