Traditionele herdenking ‘Slag van Imde’ komt eraan

Traditiegetrouw wordt eind augustus de ‘Slag van Imde’ herdacht. In 2022 vinden de feestelijkheden plaats op zondag 28 augustus.

De ‘Slag van Imde’ vond plaats bij het begin van de Eerste Wereldoorlog. Op 24 augustus 1914 werden 85 Belgische soldaten gedood en tientallen geraakten gewond. Het derde Regiment Jagers te Voet werd die bewuste dag door de Duitsers én hun eigen Belgisch artillerievuur in de pan gehakt.

Om 9.30 uur wordt er samengekomen voor de parochiezaal van Imde en om 9.45 uur vertrekt de stoet naar monument ‘De Kam’ met vlaggendragers en prominenten, opgeluisterd door de klaroenblazer en trommelkorps Chiro Meise. Daarna volgt een bloemenhulde, de terugtocht naar Sint-Kwintenkerk Imde en bloemenhulde aan de gedenksteen aldaar. Om 10.20 uur is er de eucharistieviering St. Kwintenkerk Imde, opgeluisterd door de klaroenblazer. Om 11 uur vertrekt de stoet naar het ‘Koutermonument’ met vlaggendragers en prominenten, opgeluisterd door fanfare ‘De Eendracht Westrode’. Daarna volgt de bloemenhulde, opgeluisterd door de klaroenblazer en de toespraak aldaar. Om 12 uur is er de afsluitende receptie in de parochiezaal van Imde.

Foto: gemeente Meise

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise