Nieuwe LED-verlichting helpt bezuinigen in sportcomplex Ter Wilgen

Na een lichtstudie in sportcomplex Ter Wilgen aan de Brusselsesteenweg werd de oude lichtinstallatie vervangen door nieuwe LED-verlichting. Een nuttige ingreep, die het energieverbruik in het gebouw nu al aanzienlijk doet dalen. Bovendien goed voor de portemonnee, want de huidige energieprijzen swingen zoals bekend de pan uit.

Op 10 augustus vond de voorlopige oplevering van de gloednieuwe LED-verlichting in sportcomplex Ter Wilgen plaats. De bestaande verlichting werd volledig verwijderd en verruild voor een nieuwe (LED-)verlichtingsinstallatie. Die werd geplaatst na een grondige lichtstudie uitgevoerd door Fluvius.

Schepen van gebouwen Kirsten Hoefs (CD&V): “Verschillende armaturen en lampen in het sportcomplex Ter Wilgen zorgden voor een hoge onderhoudskost en waren aan vervanging toe. Door de totale lichtinfrastructuur te vervangen, valt die kost weg Daarnaast kan het jaarlijks elektriciteitsverbruik van het gebouw, dankzij de introductie van LED-verlichting, dalen met 15%. Gezien de huidige hoge energieprijzen loonde het dus zeker de moeite om deze investering te doen.”

Schepen van leefmilieu Chantal Lauwers (Vernieuwing): “Het project past ook binnen het Lokaal Energie- en Klimaatpact dat Grimbergen ondertekende. Met die handtekening engageert onze gemeente zich om in eigen gebouwen jaarlijks een gemiddelde primaire energiebesparing van minstens 2,09% te realiseren. Het aanpakken van de verouderde lichtinfrastructuur in Ter Wilgen is alvast een goede aanzet.”

Voor dit project kreeg de gemeente Grimbergen een subsidie van het Vlaams Energieagentschap. Ook Fluvius verstrekte een premie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise