Dribbelende Nederlandse jongeren trekken Ternat door (+ foto's & video's)

Aan de voetbalaccommodatie van Sparta Den Bos in Sint-Katherina-Lombeek verblijven in de nacht van dinsdag op woensdag een twintigtal Nederlandse jongeren van de vereniging Scorende Jongens uit Alphen aan den Rijn.

De Zuid-Hollandse jongeren ondernemen tussen 4 en 10 augustus een tocht vanuit hun gemeente naar Parijs. Zo willen ze geld inzamelen voor hun voetbalschool. Tien jongeren tussen 17 tot 26 jaar leggen daarbij beurtelings vijf kilometer al dribbelend af, begeleid door enkele fietsers, een paar volgwagens een een kinesist. 

Per dag wordt ongeveer 85 kilometer afgelegd. Omdat Ternat op 170 kilometer van de startplaats legt werd in Ternat gezocht naar een kampverblijf voor de nacht. Dat vonden ze bij Sparta Den Bos, waar ze dinsdagavond ook een verkwikkende douche konden nemen.

Het heuvelende België vormt wel de grootste uitdaging omdat dribbelen op een vaak hellend parcours niet zo vanzelfsprekend is. In vijf en een halve dag hopen de Scorende Jongens met de bal aan de voet de Eiffeltoren te bereiken.

Het hele verloop van de tocht is live te volgen via het internet en iedere avond wordt ook een filmpje geplaatst met het dagverslag.

Woensdagochtend vertrekken de jonge dribbelaars in Ternat voor de derde dagtocht richting het Franse Englefontaine.

Scorende Jongens in Alphen aan den Rijn werd pas in 2012 opgericht en telt vandaag al 70 actieve leden.