Jeugdorkest Musikalo provinciaal kampioen harmonieorkesten tweede afdeling

Het jeugdorkest van Musikalo uit Sint-Katherina-Lombeek won zondag de provinciale wedstrijd voor harmonieorkesten uit tweede afdeling. De muziekwedstrijd vond plaats in het cc De Westrand in Dilbeek.

Het jeugdorkest sleepte deze titel in de wacht met een zeer mooie 89,66 procent. Zij mogen nu de kleuren van de provincie Vlaams-Brabant verdedigen op de nationale wedstrijd op zondag 17 november in het Lemmensinstituut in Leuven.

‘Het kwam als een ware verrassing voor de jonge muzikanten van het jeugdorkest en hun dirigent Kevin Verlaeckt, maar het is de kers op de taart voor alle inspanningen’, zegt Ghislain De Valck. ‘Musikalo werkt al meer dan 25 jaar aan een eigen muziekopleiding binnen de vereniging en mag dan ook als toonbeeld dienen voor andere verenigingen op dat vlak.’

‘Momenteel zijn er een 45-tal leerlingen in opleiding en bijgevolg is de toekomst van de vereniging absoluut verzekerd. Dit is dan ook een zeer mooie waardering voor alle lesgevers en medewerkers achter de schermen, en zeker niet te vergeten alle muzikanten en hun fiere dirigent.’