Dertig jaar onthaalouders in Ternat

Naar aanleiding van de ‘Dag van de onthaalouders’ van 12 oktober en het 30-jarig bestaan van de Dienst Onthaalouders Ternat, wilde het gemeentebestuur bij de huldiging van de 17 onthaalouders een duit in het zakje doen om het dagelijkse gevecht tegen de luierafval aan te gaan.

Burgemeester Ronald Parys (LVB) en schepen van Milieu Guido Van Cauwelaert (SP.A Groen +) overhandigden in het CKO Breugelkind twee kleine rollen huisvuilzakken aan elke onthaalmoeder. ‘We hadden voor een bloemetje kunnen kiezen, maar we opteerden voor een praktischer cadeautje’, aldus Parys.

Vanaf januari stijgt in Ternat de prijs van een kleine rol huisvuilzakken van 25 naar 27,5 euro, van een grote rol gaat de prijs omhoog van 40 naar 55 euro, maar volgens Parys wordt voor een aantal doelgroepen nog nagedacht over sociale correcties. De onthaalmoeders zien dan weer meer heil in een alternatief voor de veertiendaagse ophaling van restafval.