Leeuw installeerde nieuwe GROS

In Sint-Pieters-Leeuw werd dinsdag de nieuwe Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, kortweg GROS, geĂŻnstalleerd.

De stemgerechtigde leden verkozen Guido Devillé als voorzitter en Chantal Heymans als ondervoorzitter.

De GROS is de adviesraad voor de Noord-Zuidproblematiek en duurzame ontwikkeling. Het gemeentelijk Noord-Zuid beleid is een divers beleid, opgesplitst in een ‘Noordwerking’ en een ‘Zuidwerking’.

In de ‘Noordwerking’ wordt de Leeuwse bevolking gesensibiliseerd en gemotiveerd aangaande de kloof tussen Noord en Zuid. Bestuur en bevolking worden aangespoord om FairTrade producten te leren kennen en gebruiken.

In de ‘Zuidwerking’ worden lokale organisaties die werk verrichten in en voor het Zuiden, geholpen door hen te motiveren en te ondersteunen.

De GROS adviseert het gemeentelijke beleid. Elke vereniging die een band heeft met onze gemeente, en elke geĂŻnteresseerde burger kan lid worden van de GROS.

Wens je deel uit te maken van de GROS, neem dan gerust contact op met Guido Devillé (guido.deville@ipv.be) of met Ingrid Baroen van de gemeentelijke dienst Ontwikkelingssamenwerking (ingrid.baroen@sint-pieters-leeuw.be).