Nieuwe maatregelen aan school Den Top

De schoolomgeving van basischool Den Top langs de Garebaan is veiliger gemaakt. ‘De schoolomgeving werd al tijdens de paasvakantie voorlopig ingericht zodat we konden nagaan hoe alles in de praktijk zou verlopen’, zegt schepen van mobiliteit Jan Desmeth (N-VA).

‘Met de schooldirectie en de dienst mobiliteit hebben we de situatie in juni ge√ęvalueerd en tijdens de zomervakantie pasten we enkele wijzigingen aan. De schoolbus werd geweerd uit de Garebaan omdat hij er moeilijk kon draaien. In de plaats kwamen een aantal parkeergelegenheden.’

In de buurt komen er op termijn nog 118 parkeerplaatsen bij op de site van het vroegere woonzorgcentrum Wilgenhof. ‘We werken samen met het OCMW. De juiste planning zal in oktober gekend zijn als de aanbesteding achter de rug is. We hebben wel al uitgerekend hoeveel tijdelijke parkeerplaatsen we kunnen inrichten. Met 118 parkeerplaatsen zal de situatie ongetwijfeld sterk verbeteren.’

Op piekmomenten zoals het begin en einde van de schooldag is het aan de Garebaan, Sermonstraat en Vanhouchestraat vaak erg druk want ook de lagere school van Don Bosco is er vlakbij gevestigd.

Dankzij de extra parking moet de verkeersdrukte aan de schoolpoort doen afnemen.