Roosdaal verzekert Pajots feestje in Slimste Gemeente (+ foto's & video)

Roosdaal maakte woensdag het Pajotse feestje compleet in de VIER-quiz De Slimste Gemeente.

Na buurgemeente Lennik dinsdag wist ook de tweede Pajotse overlever in deze quiz zich te plaatsen voor de ultieme finale, donderdag 27 maart om 22 uur.

De ploeg van burgemeester Christine Hemerijckx, Magali Van der Haegen en Kristof Cooreman zette in haar aflevering van de finaleweek Heist-op-den-Berg en Oostrozebeke opzij.

Roosdaal speelde sterk, maar het zat de gemeente dit keer ook wel wat mee met de vragen.

In de Lijstronde mocht Kristof Cooreman – allicht tot zijn eigen verbazing – zowat het makkelijkste lijstje ooit aframmelen: de positieve machten van twee.

In de finale – zie de video onderaan – tegen Oostrozebeke bleef het gelijkopgaand, maar wist Cooreman als laatste opnieuw het verschil te maken met intikkertjes als ‘Zwarte Piet’ en ‘Marlèneke’.

Zo zorgen Roosdaal en Lennik donderdag voor een onvertoonde Pajotse mediahoogdag, al moet vooral de derde speler – Niel met burgemeester Tom De Vries (Open VLD) en het duo Marijke Brits en Joost Claessens – allerminst worden onderschat.

‘Het wordt in elk geval Pajottenland boven’, besloot burgemeester Hemerijckx. Donderdagavond weten we wie, in navolging van Aarschot vorig jaar, het frietfeest mag verwelkomen én een jaar lang de honneurs van De Slimste Gemeente mag dragen.