Ook Roosdaal naar weekfinale Slimste Gemeente (+ foto's)

Ook Roosdaal heeft zijn eerste passage in het tweede seizoen van De Slimste Gemeente op Vier opnieuw met succes afgerond. Vorige maand lukte dat ook al met onze andere regiogemeenten Merchtem en Lennik. 

De ploeg van burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V) won de aflevering op dinsdag van Meeuwen-Gruitrode en De Pinte.

Het Roosdaalse quizteam liep al op voorhand in de kijker omdat Hemerijckx zich, na de gemeentelijke preselectie, zowaar omringd zag met oppositieraadslid en ervaren quizzer Kristof Cooreman (N-VA) en Magali Van der Haegen.

De Roosdaalse politieke tegenstellingen werden voor het tv-spelletje alvast sportief opgeborgen. Het was trouwens Cooreman die twee keer de meubelen redde, de eerste keer door Roosdaal op de valreep in de finaleronde te hijsen, door zes proeven op te sommen die Tom Waes destijds aanging in Tomtesterom.

In de finale tegen Meeuwen-Gruitrode zag het er heel even beroerd uit voor het Roosdaalse team, maar met drie goede en bliksemsnelle antwoorden – Portugal, Luc Alloo en de dikketruiendag – sloeg Cooreman op de valreep toch nog terug en mag Roosdaal donderdag opnieuw aantreden in de weekfinale van De Slimste Gemeente.