Nieuwe wagen voor Sint-Pauluspaardenprocessie

Zondag 25 juni kent Opwijk weer zijn jaarlijkse hoogdag met de rondgang van de Sint-Pauluspaardenprocessie. In die stoet zal ook een nieuwe wagen meerijden, de wagen die item 32 uitbeeldt of Paulus bij Petrus in Jeruzalem.

Het voertuig, waar meer dan een jaar werk aan voorafging, werd in de week voor de processie gepresenteerd in De Loods. Willy Segers, die samen met Dirk Leyers, de stoet regisseert was een tevreden mens. “Vorig jaar is men er aan begonnen en het resultaat mag gezien worden. Ronny Silverans, Julien Vandevoorde, Jean-Marie De Pauw, Louis De Langhe en François De Vis hebben daarvoor veel uren van hun vrije tijd opgeofferd. Deze wagen, die uiteindelijk toch 5.000 euro kost, moet gerust enkele decennia kunnen meegaan!”

Willy gaf ook nog wat details mee over de komende processie, die rond een budget van 25.000 euro draait. “Er zal voor deze editie geen waterbar zijn, want die is niet beschikbaar. Bij erg warm weer zorgen we wel voor een alternatief. Er zijn 2000 programmaboekjes gratis beschikbaar. Daarin zal ook een mooie tekst staan van pastoor Guido.

De voorbije maanden hebben we ook heel wat kledij en gewaden kunnen recupereren van kerken die sluiten. Daar zijn mooie dingen bij, die we graag gebruiken bij onze evocaties in plaats van alles te moeten huren. Bij deze editie zal de harmonie Met Moed Vooruit uit Denderhoutem als afsluiter fungeren,” aldus Willy Segers, namens het processiecomité. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be