Dubbel feest aan de Heirbaan

De officiële opening van de vernieuwde straat en meteen het buurtfeest er bovenop, dat was de Heirbaan op zaterdagnamiddag 17 juni. Voor de twaalfde keer kwamen de (meer dan honderd) buren samen en dat moment werd door de gemeente aangegrepen om meteen de splinternieuwe Heirbaan officieel in te huldigen. Daar mocht een hapje en een drankje bij zijn!

Schepen van Openbare werken Steven Elpers (LvB), geassisteerd door burgemeester Maarten Mast, was blij dat hij het lintje mocht doorknippen. “Eindelijk! Na twee jaar van stof en miserie is het zover! Het was een moeilijk dossier!

In 2016 werd een groot deel van de Heirbaan aangepakt met een nieuwe laag asfalt. In 2018 werd het fietspad vernieuwd. Maar na een paar winters was de situatie van de Heirbaan zodanig verslechterd dat er in 2020 werd beslist om ze grondig aan te pakken. Niet enkel een vernieuwing van de toplaag, maar wel tot en met de fundering.

Maar na de uitvoering van de eerste fase bleek al snel dat de riolering niet meer voldeed. Na het bouwverlof in september vorig jaar werden de werken hervat inclusief de riolering. In maart dan dit jaar was, op enkele details na, alles klaar.

We zullen in de toekomst de situatie van de snelheid en de veiligheid blijven opvolgen en evalueren en ingrijpen wanneer het nodig is, maar de Berlijnse kussens missen alvast hun doel niet,” aldus Elpers. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk