Fluvius-werken op Assesteenweg zorgen vanaf juni opnieuw voor maanden verkeershinder.

Netbedrijf Fluvius start in juni nutswerken langs de Assesteenweg (N285), vanaf het transformatorstation van Elia, op de Ninoofsesteenweg (N8) in Eizeringen (Lennik), tot aan het afrittencomplex met de E40 in Ternat.

Bij de nutswerken vernieuwt Fluvius de elektriciteitsnetten in de regio. Verouderde delen van het elektriciteitsnet worden vervangen.

Opvallend is dat er niet lang geleden door het Agentschap Wegen en Verkeer nog ingrijpende werken uitgevoerd werden langs de Assesteenweg in Ternat. Buurtbewoners, passanten en ondernemers haalden opgelucht adem bij het vertrek van de laatste arbeiders. Maar die opluchting lijkt dus van korte duur. De gemeentebesturen van Ternat, Roosdaal en Lennik zijn niet te spreken over de nieuwe werken. Ze vragen zich af waarom deze werken niet gelijktijdig met de recente werken van het agentschap Wegen en Verkeer konden worden uitgevoerd. De gemeentes overwegen om verzet aan te tekenen tegen de werken.

Om de hinder op de N8 en de N285 zo veel mogelijk te beperken worden de werken hoofdzakelijk uitgevoerd tijdens de zomermaanden. Volgens Fluvius blijft de doorgang gegarandeerd tijdens de volledige looptijd van de werken. Op de N285 komt er tijdelijk eenrichtingsverkeer richting de E40, en zullen er naargelang de fasering verschillende omleidingen zijn. Voor fietsers komt er een fietsomleiding in beide richtingen en ook de bussen van De Lijn krijgen omleidingsroutes. Langs de kruispunten wordt, waar mogelijk, gewerkt met onderboringen om de bereikbaarheid maximaal te garanderen. Voor een vlotte afwikkeling van het verkeer zal de nodige werfsignalisatie aanwezig zijn. De werken vatten aan op 1 juni en zullen afgerond zijn eind november.

Topartikels bij Goeiedag.be