Boekenruilkasten in Brussegem en Peizegem

Op zondag 23 april 2023 (Wereldboekendag) vierde Vlaanderen voor de eerste keer Vlaanderenleestdag! Hét moment om het lezen van boeken te stimuleren dachten ze bij de gemeente Merchtem. In die optiek werden twee boekenruilkasten geplaatst.

In Peizegem staat die nieuwe aanwinst, ter hoogte van de gemeentelijke basisschool Ten Bos, Nieuwbaan 71. Het meterschap is toegekend aan de vereniging Femma Peizegem. Die zorgt ervoor dat het kastje in orde blijft en vult ook boeken aan indien nodig.

In Brussegem staat dan weer een ruilkast. Die staat in de inkom van de Gemeenschapslokalen, Brussegemplein 8.

Het systeem is simpel. Je neemt er een boek uit en ruilt het voor een eentje uit je eigen boekenkast. Of je brengt het boek terug nadat je het gelezen hebt. Geef enkel een exemplaar zoals je het zelf zou willen krijgen, netjes en in goede staat. Laat hier ook geen uitgeleende bibliotheekboeken verdwalen. Door het ruilen zijn er regelmatig nieuwe boeken te vinden en krijgen boeken een tweede, derde, vierde leven. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk