Digitale schoolverlatersdag voor laatstejaarsstudenten

De provincie Vlaams-Brabant en VDAB organiseren op 16 maart een interactieve, digitale schoolverlatersdag voor leerlingen uit het TSO en BSO. Laatstejaarsstudenten kunnen zich zo voorbereiden op hun toekomst op de arbeidsmarkt of op de overstap naar het hoger onderwijs.

​Veel laatstejaarsstudenten zitten met vragen. Wat moet ik doen zodra ik afstudeer? Hoe pak ik een sollicitatie aan? Hoe zit dat precies om mij in te schrijven bij VDAB? Kan ik nog een bijkomende opleiding volgen om mij te vervolmaken? Is een hogeschool iets voor mij? Veel van hun vragen krijgen op 16 maart een antwoord via een livestream, gepresenteerd door Tom De Cock. Hij neemt de leerlingen mee op weg, deelt eigen ervaringen en leidt hen doorheen de livestream.

“Met de schoolverlatersdag willen we leerlingen antwoorden bieden op vragen als: Hoe begeef ik me op de arbeidsmarkt? Welk soort job wil ik? Welke studies kan ik nu of later nog doen? We zijn ervan overtuigd dat deze opstap hen al een belangrijke voorsprong geeft in hun verdere loopbaan”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs.

Tijdens de livestream komen verschillende onderdelen aan bod:

  • De arbeidsmarkt: een quiz van VDAB ‘wat te doen om de arbeidsmarkt te betreden?’
  • Verder studeren: UCLL, Erasmus Hogeschool Brussel en Odisee brengen het verhaal van verder studeren met bijzondere aandacht voor de graduaatsopleidingen.
  • Softskills en uitzendsector: Travi zal de leerlingen de nodige knowhow geven over de softskills die nodig zijn op de arbeidsmarkt en werken in de uitzendsector.

“Zoveel openstaande vacatures op de arbeidsmarkt vandaag. Dat biedt vooral kansen, ook voor jongeren. Toch kan hun zoektocht naar werk hierdoor soms wat moeizamer verlopen. Er ontstaan twijfels of ze hebben vragen rond opleiding, loopbaan, werkvoorwaarden of oriëntering. Met deze schoolverlatersdag willen we hen informeren en sterker maken voor hun toekomst”, zegt Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant. ​

Inschrijven kan voor 15 maart bij els.breunig@vlaamsbrabant.be of niels.jans@vdab.be

Topartikels bij Goeiedag.be