Onderzoek naar verschillende gewelddadige overvallen volop aan de gang

In het kader van verschillende gewapende overvallen die sinds februari 2022 gepleegd zijn op benzinestations en handelszaken in Wemmel (omgeving Romeinse Steenweg) en Vilvoorde heeft het parket Halle-Vilvoorde een gerechtelijk onderzoek gevorderd. In het kader van dit onderzoek werden in de maand december verschillende personen opgepakt door de lokale recherche van de PZ AMOW en de PZ VIMA. Twee meerderjarige verdachten uit Brussel werden ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

Politie en parket voeren ook een actief onderzoek naar twee gewapende overvallen die plaatsvonden in het centrum van Zellik. Eerst was de apotheek het slachtoffer en op oudejaarsavond werd een buurtwinkel geviseerd. De daders zijn voorlopig spoorloos.

De feiten aan e buurtwinkel vonden plaats kort na 17 uur op oudejaarsavond. Terwijl een kompaan op de uitkijk stond, trok een gewapende verdachte buurtwinkel Mini-Mall binnen. De kassierster en een klant werden bedreigd, terwijl de werkneemster een slag op het hoofd kreeg met het pistool. De twee overvallers moesten uiteindelijk zonder buit afdruipen.

Even verderop werd apotheek Niemegeers-Engels op woensdag 21 december ook al slachtoffer van een gewapende overval. Ook toen was er sprake van twee daders. Zij bedreigden een klant en twee medewerkers met een pistool waarna én van de medewerkers een klap op het hoofd kreeg met het pistool. Die persoon moest zelfs overgebracht worden naar het ziekenhuis. De daders gingen aan de haal met cash uit de kassa. De apotheek werd in de nacht van dinsdag op die woensdag ook al het slachtoffer van een inbraak.

Topartikels bij Goeiedag.be