Eén officier bestuurlijke politie voor zones KLM en Grimbergen

De politiezones KLM en Grimbergen gaan vanaf 6 januari samenwerken op het vlak van de wachtdienst officier van bestuurlijke politie. Op het grondgebied Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise en Grimbergen zal er 24 uur per dag en zeven dagen per week beroep gedaan kunnen worden op één officier.

De functie van officier van bestuurlijke politie (OBP) werd ingevoerd met de wet op het politieambt. De OBP heeft bepaalde bevoegdheden van bestuurlijke politie, die aanleiding kunnen geven tot het beperken van de individuele vrijheden. Ze kunnen slechts aangewend worden na zijn of haar beslissing en na contactname met het parket. Het gaat dan bijvoorbeeld over opsluiting bij openbare dronkenschap, illegaliteit,…

De vier burgemeesters ondertekenden zopas het protocolakkoord in het bijzin van de korpschefs en de officieren van beide zones.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise