Marleen Nelis schrijft een boek “Meer dan Goud”

Een sportouder op zoek naar geluk en succes

Wat als het sporttalent van je kind(eren) je leven beheerst?  Als je er alles voor over hebt om hen te helpen succesvol te worden in hun sport? Als hun passie jouw passie wordt, of omgekeerd? Hoe behoud je een gezond evenwicht tussen presteren en spelen in een wereld van competitie en concurrentie? Over deze en nog tal van andere levensvragen schreef Marleen Nelis (58), een boek onder de titel “Meer dan goud.”

Marleen Nelis: “Het is een autobiografie geworden waarin sport de rode draad is in mijn leven is: Eerst recreatief als uitlaatklep in een kansarm gezin, daarna als topsporter en moeder van drie dochters met sporttalent. Ik heb het boek geschreven omdat mijn verhaal het verhaal is van veel ouders die een kind hebben met sporttalent. Ik had er alles voor over om mijn drie getalenteerde dochters naar de top te helpen. Ik stemde gans mijn leven erop af. Geen opoffering was te veel om hen te steunen. Sport heeft mijn dochters veel gegeven, maar mij ook veel gekost. Letterlijk en figuurlijk. De continue focus op winnen en presteren wierp een schaduw op hun vrijheid, plezier en innerlijke rust.”

Het boek is ook heel inspirerend voor coaches en sport organisaties. Het sluit aan bij de actualiteit. Programma’s zoals “De prijs van de winnaar” op Canvas en het thema psychisch grensoverschrijdend gedrag in de sport. Met mijn boek belicht ik een nieuw perspectief op sporten, winnen en coachen. Ik bundelde mij ervaringen, inzichten en kennis als ervaringsdeskundige, psycholoog en emotiecoach samen in een eigen 3-Gouden-G aanpak (Gelijkwaardig-Gebalanceerd-Geluk).

Ook mensen die niet onmiddellijk betrokken zijn in de sport worden geraakt door het boek. Prestatiedrag schuilt in ieder van ons. Het is een boek die een algemenen maatschappelijke bijdrage levert aan onze zoektocht naar welzijn en geluk.”

Het boek “Meer dan Goud” wordt officieel voorgesteld op vrijdag 27 januari om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Merchtem. Als je er graag bij wil zijn stuur dan een mail naar info@marleennelis.be of via www.marleennelis.be/boekvoorstelling/ Ook een boekpresentatie op locatie kan via 0477/72.79.91 (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be