Wielerclub Noord-West Brabant wordt Cycling Club 1785

Wie WC Noord-West-Brabant zegt, zegt voorzitter Jean-Pierre Leon, dat is al decennialang een feit. Recent zette hij echter om gezondheidsredenen een stap terug en dat was toch even slikken. Onder het bewind van Leon scheerde de club de voorbije jaren hoge toppen.

Jean-Pierre Leon

NWB werd een grote naam in het Vlaamse wielerlandschap en ook de grootste opleidingsclub van België. Maar Leon heeft nu de fakkel doorgegeven en recent werd niet alleen een nieuw bestuur samengesteld maar kreeg de club ook een nieuwe naam.

Bij Cycling Club 1785 wordt  Bart Van Mulders de nieuwe voorzitter. Hij was de voorbije seizoenen al ploegleider en begeleider van de nieuwelingen en junioren. Eva Emmerechts, al jarenlang een steunpilaar, wordt de secretaris maar blijft eveneens haar andere taken waarnemen. Ook haar zoon, Luka Steenackers stapt mee in het bestuur en dit als communicatieverantwoordelijke. Stijn De Backer zal de functie van logistiek verantwoordelijke waarnemen. De vrouwelijke inbreng blijft niet tot Eva beperkt want Jessica Jones Leroy krijgt de taak van penningmeester. Joery Brion en Dirk Abrams worden de sportief verantwoordelijken voor respectievelijk de competitie en de jeugd.”

“CC1785 is inderdaad onze nieuwe roepnaam,” vertelt Eva Emmerechts. “De naam Noord-West-Brabant zal nog wel blijven hangen maar met 1785 kiezen we voor het postnummer van onze thuisbasis Merchtem en Cycling Club past daar mooi bij. Er zijn inderdaad wat junioren en nieuwelingen vertrokken maar we blijven een opleidingsclub. Er is geenszins een leegloop en ondertussen blijven jonge elementen zich melden.” (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be