Na twee afgelaste edities eindelijk opnieuw Kanaalfeesten aan de Sasbrug

Na een onderbreking van drie jaar door corona zijn de traditionele Kanaalfeesten in Humbeek terug van even weggeweest. Van 2 tot en met 4 juli wordt er echter opnieuw stevig gefeest aan de Sasbrug.

Het programma ziet er alvast indrukwekkend uit. Zaterdag 2 juli is er de oldtimer parade om 14 uur. De hele namiddag en ook nog ‘s avonds zijn er optredens en ook nog ’s avonds. Zondag 3 juli is er Vlaamse Pensenkermis vanaf 11.30 uur. Daarna start de ambachtenmarkt met 35 standhouders en de tweedehandsmarkt met 70 standhouders. De diertjes van kinderboerderij Huppeldepup zijn van de partij, net als zonnige terrassen en gezellige optredens.

Maandag 4 juli is er de 43ste Varkensmarkt en koopjesmarkt. Er komen 60 koeien. Paarden ontbreken wegens plaatsgebrek. Op de middag is er de traditionele varkenspootworp aan de tent. Om 13.30 uur kan je in de tent terecht voor de verkoop van gevonden of achtergelaten fietsen door het gemeentebestuur om 13.30 uur in de tent belooft een hit te worden. Maandag zijn er vanaf 17 uur nog wielercriterium en ’s avonds is er feest met DJ Rino in de feesttent.

Foto: Archief

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise