Politiezone hield multidisciplinaire actie in Ternat

Op 27 april 2022 heeft de politiezone TARL een verkeersactie georganiseerd met verschillende partners: Politiezone Dilbeek, Vlaamse Belastingdienst, Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, de Rijksdienst Sociale Zekerheid, FOD Douane en Accijnzen en het parket Halle-Vilvoorde. De actie vond plaats op de Assesteenweg te Ternat ter hoogte van het op- en afrittencomplex.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) controleerde in totaal twintig transporten. Bij een transport was er sprake van een overschrijding van de maximumtemperatuur voor diepgevroren producten. Voor deze inbreuk werd de gepaste maatregel genomen voor de betrokkene en de levensmiddelen.

De FOD Douane en Accijnzen kon meer dan 5.000 euro achterstallige boetes innen.

De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) controleerde 44 personen en 35 ondernemingen. Er werden diverse inbreuken op zwartwerk vastgesteld.

De Vlaamse Belastingdienst inde meer dan 10.000 euro achterstallige verkeersbelastingen.

In totaal werden er 2 personen aangehouden en 3 voertuigen getakeld. Er werden diverse verkeersinbreuken vastgesteld: 7x GSM-gebruik achter het stuur, 1x niet dragen van de veiligheidsgordel, 2 niet-verzekerde voertuigen, 6 overschreden keuringen en 4x rijden zonder geldig rijbewijs.

Topartikels bij Goeiedag.be