FC Eendracht Mazenzele Opwijk kampioen

Voor de eerste keer in het clubbestaan trekt FC EMO naar 1ste provinciale! Het won in eigen huis, voor een pak volk, van Wemmel met 2-1 en de champagne mocht op drie speeldagen van het al einde al bovengehaald worden! In 2de provinciale B ontspon zich aanvankelijk een fel duel tussen EMO en Kraainem maar met enkele felle tussenspurten in de heenronde gooiden de Opwijkenaren de concurrentie van zich af. De overwinning tegen Wemmel was de kers op de taart. Dubbel feest in de gemeente want ook de carnavalisten trokken door de straten.

Een deel van de promotie dankt de club ook aan het samenbrengen van de drie broers Verhoeven uit Mollem. Die vertolkten zeker een sleutelrol: Gertjan onder de lat, Gerome als de onvermoeibare draver van rechthoek tot rechthoek en kapitein Arne.

Arne: “We wilden altijd al eens samen spelen en dit seizoen is dat er van gekomen. Wij zetten misschien een stapje terug maar het is kort bij de deur, de familiale sfeer is geweldig en er is ambitie bij EMO. Eerste provinciale is niet noodzakelijk een eindpunt! Ik zie ons er wel vlot meedraaien en ondertussen werden ook al enkele versterkingen bijgehaald.” (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be