Noor Vidts showt gouden medaille aan jeugd VAC

Kersvers wereldkampioene Noor Vidts is woensdagavond haar gouden medaille komen showen in haar thuisbasis bij de Vilvoordse Atletiekclub (VAC). De kinderen die net aan het trainen waren, waren door het dolle heen.

De Vilvoordse atlete werd afgelopen weekend wereldkampioen op de vijfkamp op het WK Indoor. Haar exploten werden uiteraard op de voet gevolgd bij de VAC, waar het voor haar als zevenjarige allemaal begon.

De kinderen die er aan het trainen waren, wilden uiteraard allemaal de gouden medaille van Noor van dichtbij zien. Naast heel wat lovende woorden kreeg ze ook bloemen en een paar andere attenties. “Samen met de kinderen is Noor ook een toertje rond de piste gelopen wat die uiteraard fantastisch vonden”, zegt Yvette De Schutter, secretaris van VAC. “Het was schattig om zien dat een paar van de allerkleinsten alles zaten te geven zodat ze toch maar sneller zouden zijn dan haar. Daarna heeft zij handtekeningen uitgedeeld. Sommigen deden zelfs hun schoenen uit om te laten signeren. We hebben ze moeten laten stoppen na drie kwartier. Alle kinderen waren nog niet allemaal aan de beurt geweest maar ze krijgen later hun kans nog wel. Er volgt zeker nog een uitgebreidere feestelijke viering met receptie.”