Voetbaloverzicht: Derbywinst Merchtem Utd.

Ondanks het gure weer werden de meeste wedstrijden in onze regio zonder problemen afgehaspeld. HO Wolvertem Merchtem won op de vorige speeldag van Sint-Niklaas en keek de komst van Jong-Lede vol vertrouwen tegemoet. De thuisploeg begon snedig en Heyvaert trof na 12 minuten raak. Na een doelpunt van Karaçay halfweg de eerste helft leek de wedstrijd beslist te zijn. De bezoekers scoorden echter voor de pauze de aansluitingstreffer en brachten opnieuw spanning. In een dol openingskwartier van de tweede helft regende het plots doelpunten. Twee doelpunten van Perrault, De Keyser en Baudewyns deden de score onverwacht hoog oplopen. De Keyser legde in de slotminuut de 7-1 eindstand binnen. Voorde-Appelterre verloor met 2-0 bij Lochristi en krijgt in de stand HO Wolvertem Merchtem naast zich.

In eerste provinciale won FC Borght-Humbeek A zaterdagavond van Bierbeek A en blijft in het zog van leider Kampenhout. FC Borght-Humbeek A nam in de tweede helft afstand na doelpunten van Benhamman en Thabize Amisi. De 1-2 van de thuisploeg in de slotminuut kwam te laat. KSC Grimbergen A ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Linden A en moet volgende week naar Wambeek-Ternat A. De week daarop staat de derby tegen FC Borght-Humbeek A gepland. BOKA United A kan na de 1-2 zege bij Out-Hoegaerden stilaan naar boven kijken. Wambeek-Ternat A haalde tegen Houtem-Oplinter de sloophamer boven. Het won met 6-2 en verstevigt zijn derde plaats in de stand.

Bovenin tweede provinciale herstelde leider Mazenzele-Opwijk A zich van de tik die het vorige speeldag incasseerde tegen KFC Meise A. Het gaf Leeuw-Brucom A voetballes en won met 1-5. Eerste achtervolger Kraainem bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Lennik. Onderaan won Herne A de derby van Galmaarden A met liefst 4-0. Herne A is de degradatiezorgen kwijt, voor Galmaarden A worden die met de laatste plaats alleen maar groter. KFC Meise A pakte tegen Huizingen A een tweede zege op rij. In een potig duel tussen Woluwe-Zaventem A en Groot-Dilbeek A trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste end.

Weinig verrassingen in derde C. KSC Grimbergen B en KFC Meise B verloren hun wedstrijden en bengelen onderaan. FC Beigem A won van Melsbroek B en staat derde op drie punten van koplopers Zemst en Sterrebeek. Infinity Vilvoorde zette Ramsdonk simpel opzij en staat negende. In derde D won Terheide A ruim van Kobbegem met 4-0. In de strijd om de vijfde plaats won Toekomst Relegem met 4-2 van Negenmanneke. Zuun A stijgt na een nieuwe zege in de stand naar de vierde plek. Eizeringen A won met 0-3 van Ritterklub en staat net boven de degradatiezone.

In vierde provinciale F stond de kraker tussen Juve Mollem en Merchtem United op het programma. De wedstrijd was nog maar net afgetrapt of Iwens had de bezoekers al op voorsprong getrapt. Dabrowski werkte net voor de rust de thuisploeg met de 0-2 helemaal tegen het canvas. De ingevallen Vermoesen maakte snel in de tweede helft de aansluitingstreffer maar ondanks verwoede pogingen kwam de gelijkmaker er niet meer.

Topartikels editie Ninove-Dender
Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland