Vandaag opnieuw storm in ons land.

Om 10.30 uur heeft het KMI opnieuw een windkracht van 9 Beaufort gemeten aan de meetpaal Westhinder in de Belgische Noordzee. Dat betekent dat we na Eunice en Franklin opnieuw een storm in ons land hebben. De hele dag nog wordt onstuimig weer verwacht. In alle provincies geldt code geel tot de vooravond, aan de kust zelfs code oranje.

Wat mogen we de komende dagen verwachten?

Vandaag blijft het zeer onstuimig en wisselvallig met enkele opklaringen en vaak wolkenvelden, waaruit soms plaatselijk intense buien ontstaan, met kans op onweer en korrelhagel. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Ardense hoogten en 9 of 10 graden in het westen. De zuidwestenwind draait naar het noordwesten in de namiddag en waait vrij krachtig tot krachtig en aan zee hard tot stormachtig, met rukwinden tussen 80 en 100 kilometer per uur in het binnenland en tot 110 kilometer per uur aan de kust.

Vanavond en vannacht wordt het geleidelijk droog met brede opklaringen. De minima liggen tussen 0 of -1 graad op de hoogten en +6 graden aan zee met waarden rond +2 of +3 graden in het centrum. De noordwestenwind neemt af en wordt matig, en krimpt naar het einde van de nacht toe naar het westen tot zuidwesten. Vanavond zijn eerst nog rukwinden mogelijk tot 65 kilometer per uur maar later wordt het rustiger.

Topartikels bij Goeiedag.be