Update Coronacijfers: Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft stijgen.

Het aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen. Er werden tussen 16 en 22 januari gemiddeld 49.289 besmettingen per dag geregistreerd, een stijging met 77 procent. In onze ziekenhuizen liggen nu 3.438 patiënten. Het gemiddelde aantal dagelijkse ziekenhuisopnames stijgt tot 330 (+51 procent). Het aantal mensen op intensieve zorg daalt wel nog altijd.

Op maandag 17 januari werd een nieuw recordcijfer van 65.421 besmettingen geregistreerd. Sinds het begin van deze pandemie raakten al zeker 2,8 miljoen mensen officieel besmet met COVID in België.

Tussen 19 en 25 januari zijn per dag gemiddeld 330 patiënten met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 51 procent in vergelijking met de week ervoor. Gisteren meldden de Belgische ziekenhuizen een bezetting van 3.438 coronapatiënten, een stijging met 42 procent. 367 van hen zijn opgenomen op intensieve zorg (-6 procent). Dat aantal blijft dus nog altijd heel lichtjes dalen.

Tussen 16 en 22 januari overleden dagelijks gemiddeld 25 mensen aan de gevolgen van COVID-19, 20 procent meer dan in de week ervoor. In totaal zijn er in België al 28.863 corona-overlijdens te betreuren.  

Topartikels bij Goeiedag.be