Dubbele derbywinst voor De Sjoeters

De burenstrijd tussen de teams van De Sjoeters en Cristal Boys, het blijft altijd iets speciaals. Dat was deze keer in de dubbele confrontatie op Opwijkse bodem niet anders. Een pak volk zag eerst de derby tussen de B-teams. Die stonden in de derde afdeling B van de KAVVV halfweg de tabel. De Merchtemnaren toonden zich minstens de evenknie van de thuisploeg maar in dit pittig duel viel het dubbeltje langs de kant van De Sjoeters. Eerst scoorde Wesley Geeurickx op strafschop en Orhan Elmas  stelde met een tweede goal de thuiszege veilig.

Daarna volgde de absolute topper tussen De Sjoeters Young Boys en Cristal C. In de derde reeks C had geen van beide teams al verloren. Spanning troef dus maar die van Cristal moesten wel gehandicapt aan de slag door een handvol covidgevallen. Het Opwijkse team, dat jonge kerels herbergt die goed kunnen sjotten maar geen carrière ambiëren, kreeg een geroutineerde Merchtemse ploeg tegenover zich.

Dat leverde alweer een knappe pot voetbal op en andermaal trokken de gastheren aan het langste eind. De doelpuntenmakers hier luisterden naar Othello Clemens en Sieben De Nul. De Sjoeters YB leidden nu de dans in hun reeks. De Cristallers volgen op vier punten maar met een match minder. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk