Dit weekend nationale politie actie tegen het gebruik van gsm achter het stuur.

In het weekend van 20 en 21 november organiseert de Federale politie een nationale actie tegen alle soorten afleiding achter het stuur. Het gebruik van de gsm tijdens het rijden, zowel sms’en als bellen, is een van de belangrijkste vormen van afleiding en verhoogt de kans op ongevallen aanzienlijk. Met deze aangekondigde, controleactie wil de Wegpolitie extra aandacht vestigen op deze ‘killer’ in het verkeer.

Volgens onderzoeken is zo’n 5 tot 25% van alle auto-ongevallen te wijten aan afleiding. Bellen tijdens het rijden zou het risico op een ongeval verdrievoudigen. Naar schatting 5% van de dodelijke verkeersongevallen is te wijten aan gsm-gebruik. Dat zijn dus jaarlijks een 30-tal doden en bijna 2.500 gewonden.

Daarom zal de Federale Wegpolitie in het weekend van 20 en 21 november een nationale actie organiseren rond gsm-gebruik en andere vormen van afleiding achter het stuur.

Topartikels bij Goeiedag.be