Grote verkeersactie in Zellik en Groot Bijgaarden.

De politiezones Dilbeek, TARL en AMOW organiseerden vorige zaterdag een verkeersactie in Groot-Bijgaarden en Zellik.

Er namen 15 medewerkers van de 3 politiezones deel aan de actie. De focus lag op snelheidscontroles en algemeen verkeerstoezicht.

De snelheid van in totaal 2.826 voertuigen werd gecontroleerd op 4 locaties. De meeste snelheidsovertredingen werden vastgesteld op de Dansaertlaan (44 van de 290 gecontroleerde voertuigen of 15%), gevolgd door de Gossetlaan (36 van de 349 gecontroleerde voertuigen of 10%). Op de Brusselsteenweg in Zellik reden 42 van de 1.018 gecontroleerde voertuigen (of 4%) te snel. Op de Nieuwe Gentsesteenweg in Groot-Bijgaarden reden 39 van de 1.169 gecontroleerde voertuigen (of 3%) te snel. Op de Dansaertlaan werd hetzelfde voertuig in 2 richtingen geflitst, met 20 minuten tussen. De eerste maal reed hij aan 101 km/u en de tweede maal passeerde hij aan 99 km/u.

Aan 64 bestuurders werd gevraagd om te blazen, daarvan hadden er 2 te veel gedronken. Er werden ook 2 positieve speekseltests afgenomen; 1 bestuurder was onder invloed van cannabis en de andere onder invloed van cocaïne. Er werden ook nog 44 verkeersinbreuken vastgesteld voor uiteenlopende feiten van gsm gebruik achter het stuur, gordeldracht, rijbewijs, keuringsattest, verzekering voertuig…

Topartikels bij Goeiedag.be