830 overlijdens meer door Corona in onze regio

Een jaar geleden werd ons land zwaar getroffen door het coronavirus. Het virus heeft ook in onze regio voor heel wat extra overlijdens gezorgd. Tussen maart vorig jaar en februari van dit jaar stierven in onze regio bijna 6.400 mensen. Dat zijn er 830 meer dan voorgaande jaren. 

Als we de cijfers van de gemeenten bekijken, zien we duidelijke verschillen. In Pepingen was de oversterfte het hoogst. Er stierven 92 mensen wat 31 meer is in vergelijking met de jaren daarvoor. Dat trieste cijfer is hoofdzakelijk te wijten aan de vele overlijdens in de Pepingse woonzorgcentra. Maar ook in Sint-Pieters-Leeuw, Opwijk en Roosdaal is de oversterfte hoog.

In zes gemeenten zien we daarentegen minder doden in vergelijking met het gemiddelde van de vorige jaren. In het Pajottenland gaat het om Herne en Bever. In Halle-Vilvoorde zijn sinds de uitbraak van het virus 14,5% meer mensen gestorven dan gemiddeld.   

Topartikels bij Goeiedag.be