KMO units in Doortstraat bijna allemaal verkocht

Van de KMO units Die momenteel in de Doortstraat in opbouw zijn, zijn er al 20 verkocht. “Mogelijk hebben ze binnenkort allemaal een eigenaar want bij onze ‘opendeurdag’ kwamen nog negen geïnteresseerden voor de drie resterende units opdagen,” zegt Gaëtan Lancksweerd die het project op poten zette.

“Er is in de regio een grote nood aan dergelijke KMO units omdat het voor een zelfstandige of kleine KMO moeilijk is om nog een gepast terrein of een gepaste hangar te vinden”. Het terrein dat door Lancksweerd werd verworven wordt ontwikkeld door ACASA en de units worden opgetrokken door aannemersfirma Verelst. “Die staan garant voor kwaliteit,” zegt Gaëtan. “Eens de units klaar zijn worden ook de bestaande gebouwen (met o.m. The Flight) in een kleedje gestopt dat past bij het geheel”. De streefdatum voor de afwerking is september.

Voor verkeersoverlast hoeven de omwonenden niet echt te vrezen, vindt Gaëtan. “Heel wat van de nieuwe eigenaren van onze KMO units zijn bedrijven die in de bouw actief zijn (schrijnwerkers, loodgieters, …). Dat zorgt meteen ook voor een interessante kruisbestuiving maar niet echt voor verkeersproblemen. Die mensen komen ’s morgens toe met hun wagen en rijden weg met hun camionette. Bovendien komt er in de nabije toekomst een ontsluiting via de weg die wordt aangelegd in het verlengde van de Beekveldstraat”.

Lancksweerd is gespecialiseerd in bedrijfsgebouwen. Zij zoeken terreinen, regelen de vergunningen en staan ook in voor de commercialisering van het vastgoed. De wieg van het bedrijf stond in Lebbeke maar momenteel heeft Lancksweerd zijn zetel in Beveren-Waas.

Opwijk Business Park is een nieuw industrieterrein dat met KMO units vanaf 200 m² toekomt aan de nood aan kleinere bedrijfsgebouwen in de regio van Opwijk. Meer info: www.lancksweerd.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk